EK Dodgeball 2021 – Drachten (datum nog niet bekend)

Wegens de corona-maatregelen is dit evenement verplaatst naar 2021! Er wordt momenteel gekeken naar een nieuwe datum. Nader bericht volgt.

 

Dit jaar is Nederland uitgekozen om het Europese kampioenschap te organiseren! Hier hopen wij 18 landen te verwelkomen om op het toneel te strijden om Europees kampioen te worden. Dit alles vindt plaats in Drachten.

 

Persbericht:

Van 15 tot en met 18 oktober 2020 vindt het EK Dodgeball plaats in Drachten. “Geweldig dat we deze snel groeiende sport op topniveau mogen verwelkomen”, aldus Kim Assen, programmamanager namens Sportbedrijf Drachten.

Dodgeball zal de meesten doen denken aan een variant op trefbal. Het razendsnelle spel kent twee teams van zes spelers en vijf ballen. Aan het EK nemen maar liefst vijfhonderd deelnemers en begeleiding deel. Middels clinics op scholen en kleinere evenementen rondom het toernooi, zullen de inwoners van Smallingerland enthousiast gemaakt worden voor deze spectaculaire sport. Voor diegene die het spel vervolgens zelf willen spelen, is er onlangs een vereniging opgericht: Dodgeball Club Drachten.

Het binnenhalen van het EK is in nauwe samenwerking met de Dodgeball Bond Nederland gegaan. In het nieuwe jaar gaan de buurtsportcoaches van Sportbedrijf Drachten i.s.m. de bond clinics voor geïnteresseerden en scholen aanbieden. De eerste trainingen (16+) in het ‘European City of Sportjaar’ vinden plaats in januari. Later dit jaar zijn er clinics voor basisscholen en voortgezet onderwijs.

Datum

01 okt 2021 - 31 okt 2021

Tijd

All Day

Website

Read More

Locatie

Sportcentrum Drachten
Leerweg 3, Drachten

Organisator

Dodgeball Bond Nederland
Meer informatie
Volg ons
Postadres

Reidingweg 6
9203 KR Drachten
ECOS2020@sportbedrijf-drachten.nl
+31 (0)512 58 3666

+31 (0)6 83 90 51 54

© 2020 Smallingerland – European City of Sport 2020. All rights reserved

Website realisatie door: 8D Games BV

Privacy Preference Center