Healthy Ageing Tour 2021 (datum nog niet bekend)

Wegens de corona-maatregelen is deze wedstrijd / dit evenement geannuleerd! Nieuwe datum volgt.

 

De tiende editie van de Healthy Ageing Tour gaat van start in Drachten. Deze plaats in de gemeente Smallingerland is op woensdag 8 april zowel start- als aankomstlocatie van de openingsetappe van deze internationale etappekoers voor vrouwen. Deze vijfdaagse wielerwedstrijd werd de afgelopen jaren gewonnen door gerenommeerde rensters als Ellen van Dijk, Amy Pieters, Lisa Brennauer en Lisa Klein.

 

De Healthy Ageing Tour wordt op woensdag 8 april 2020 georganiseerd rond Drachten in het kader van Smallingerland European City of Sport. De internationale wereldtop van het vrouwenwielrennen rijdt dan. Het is een fantastisch evenement, waar wij als Sportbedrijf Drachten graag onze medewerking aan verlenen. Aangezien jullie school/bedrijf/instelling direct of vlakbij de route ligt, willen wij je hierover graag informeren. Wat is de

Healthy Ageing Tour?

Van 8 tot en met 12 april wordt in Noord-Nederland de internationale wielerwedstrijd Healthy Ageing Tour gehouden. Op woensdag 8 april wordt de eerste etappe gereden rond Drachten. De ploegenpresentatie is van 11:00 uur tot ongeveer 11:45 uur op het podium achter de Lawei. Om 12.00 uur starten de rensters op de Gauke Boelensstraat te Drachten en om ongeveer 15:20 uur is daar ook de finish. Aansluitend aan de wedstrijd vindt de feestelijke huldiging van de winnaars plaats op het podium dat staat op het op de parkeerplaats achter de Lawei.

Wij nodigen iedereen van harte uit!

Voorafgaand aan de start worden alle topsporters per ploeg vanaf 11:00 uur voorgesteld op het podium bij de start/finish. Dit is een prachtige mogelijkheid om topsporters van dichtbij te zien. Een aantal deelnemers zijn zelfs een paar weken later actief op de Olympische Spelen in Tokio. Naast de ploegenpresentatie is er nog veel meer te beleven voor jong en oud, zoals Daily Mile voor basisscholen, aftrap programma Doortrappen van de gemeente, de Gezonde Huiskamer en sport- en spelactiviteiten. Hiervoor wordt het parkeerterrein achter de Lawei en het voorplein voor het gemeentehuis gebruikt. Voor scholen: Binnenkort nemen wij (via de buursportcoach) contact op om te informeren of jouw school met alle of een gedeelte leerlingen naar het evenement komt zodat wij hier een goede planning op kunnen nalaten.

Meer informatie?

Wij hopen dat je alle topsporters komt aanmoedigen tussen 11:00 – 12:15 uur en welkom heet in de gemeente. Wil je meer weten over de Healthy Ageing Tour en alle activiteiten dan kun je contact opnemen met Kim Assen (mail: k.assen@sportbedrijf-drachten.nl | tel: 06 83 90 51 54) van het Sportbedrijf.

 

Route

Datum

01 apr 2021 - 30 apr 2021

Tijd

All Day

Website

Read More

Locatie

Drachten
Meer informatie
Volg ons
Postadres

Reidingweg 6
9203 KR Drachten
ECOS2020@sportbedrijf-drachten.nl
+31 (0)512 58 3666

+31 (0)6 83 90 51 54

© 2020 Smallingerland – European City of Sport 2020. All rights reserved

Website realisatie door: 8D Games BV

Privacy Preference Center