European City of Sport 2020

Smallingerland draagt in 2020 de titel European City of Sport. Hiermee staat sport en bewegen een jaar lang in de schijnwerpers en wordt de verbindende kracht van sport ingezet.

Gezamenlijk optrekken met sportverenigingen, lokale partijen, maatschappelijke partners en ondernemers is essentieel en de kracht van European City of Sport. Door samen te werken worden kansen gezien en opgepakt. European City of Sport is een netwerk dat samenwerkt aan een gezondere maatschappij. Daarom:

Tegearre foar in sûne mienskip!
Samen voor een gezonde gemeenschap!

Waarom

Wij geloven in de verbindende waarde van sport. Sport levert een bijdrage aan de kwaliteit van leven, zowel fysiek als psychisch op individueel niveau, maar ook aan de mienskip in zijn totaliteit.

“Sport en bewegen is één van de pijlers van onze samenleving. Wij investeren in mensen en in accommodaties. Een vitale, gezonde en sportieve samenleving komt de hele gemeenschap ten goede. Daar kunnen we trots op zijn!”

– Jan Rijpstra –
Burgemeester Smallingerland

Hoe doe ik mee?

Het Smallingerland European City of Sport netwerk is groot, maar kan altijd groter! Samen komen we verder. Alles op het gebied van sport en bewegen geeft aanleiding om samen op te trekken.

Samenwerkingen op het gebied van sportevenementen, voor verenigingsondersteuning, als sparringspartner of medeorganisator van een sportactiviteit. We haken graag aan!

Ambassadeur Henk de Jong

“Ik vind het belangrijk dat iedereen moet kunnen sporten en bewegen in mijn gemeente. Wat je ook doet of wie je ook bent. Als ambassadeur van European City of Sport in de gemeente Smallingerland ga ik daarvoor! Haak jij ook aan?”

Vragen, ideeën of opmerkingen?

Natuurlijk kun je altijd contact opnemen via:

ECOS2020@sportbedrijf-drachten.nl

+31 (0)512 58 3666
+31 (0)6 83 90 51 54

of via onze social media kanalen.