Wandelen is gezond! Je hart en longen worden er sterker van, je geheugen wordt beter én het is heel goed voor je humeur. Een tijdje geleden is fervent wandelaarster Ria Kroesen gestart met het maken van ‘ommetjes in de wijk’ in Drachten. Vanuit dit wandelinitiatief zijn vele wandelingen ontstaan die ze graag met iedereen wil delen.

“Voor de uitbraak van het coronavirus ging ik wekelijks met een groepje aan de wandel in Drachten. Idee was om ommetjes te ontwerpen voor Drachtsters. Al wandelend hebben we veel moois ontdekt. Soms een park in een wijk of een onbekend schelpenpaadje langs een oud riviertje. Ineens gooide het coronavirus roet in het eten. We wandelen nu alleen of met een huisgenoot en nemen de RIVM richtlijnen in acht. Maar de ommetjes zijn gemaakt en staan nu online onder de noemer: #rondjelopen Drachten.”

Via www.sportbedrijf-drachten.nl/sport-en-bewegen/sportaanbod/wandelen/ vind je o.a. dit wandelinitiatief of klik hier op #rondjelopen Drachten voor alle ommetjes gemaakt door Ria.